Az AGEL komáromi kórházában az elmúlt hónapokban történt számos újítás után (új sürgősségi osztály, új kórházi gyógyszertár, új onkológiai kórház, modern ágyak, új műszerek, új kórtermek megnyitása) most egy újabb, szó szerint hatalmas újítás következett. “Mikulás-ajándékként” ma egy vadonatúj MRI-készüléket hoztak a kórházba. A felújított helyiségekbe történő telepítés után próbaüzem következik, hogy az MRI jövőre már teljes körűen szolgálhassa a betegeket.

Teherautók, egy hatalmas daru, szakemberek, és ami a legfontosabb, rengeteg kíváncsi ember figyelte, mi történik ma a komáromi kórház új sürgősségi osztályának közelében. Reggel első dolgunk volt egy új, magasabb sorozatú, 1,5T Siemens MAGNETOM Sola MRI-készüléket behozni. A legnagyobb gondossággal kellett a modern berendezés egyes részegységeit a helyiségekbe szállítani, ahol az új MRI néhány héten belül szolgálja majd a betegeket.

“Én személy szerint különleges napnak tartom ezt a napot a kórház számára. Néhány évvel ezelőtt ez csak egy ambiciózus vízió volt papíron, és ma nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megvalósítanunk”

– mondta Miroslav Jaška, az komáromi AGEL kórház igazgatója.

“Az MRI munkahely a sürgősségi osztály melletti pavilonban épül, és úgy tervezték, hogy a lehető leghatékonyabb legyen mind a személyzet, mind a betegek általi használat szempontjából”

– tette hozzá az igazgató. Az új helyiségek a kórház saját költségén átfogó felújításon estek át.

Az MRI-berendezés megépítése a kórház diagnosztikai szolgáltatásainak bővítésére irányuló terv egyik sarokköve, amelynek célja a neurológia, a sebészet, a belgyógyászat, az onkológia és a traumatológia orvosi szakterületeihez szükséges MRI-diagnosztika bővítése, valamint a későbbi rehabilitáció. Eddig a komáromi betegeknek Érsekújvárba vagy Dunaszerdahelyre kellett utazniuk MRI-vizsgálatokra, és a várakozási idő 4-7 hét volt.

“A kórház versenyképessége szempontjából szükséges a diagnosztika fejlesztése az MRI területén is, arról nem is beszélve, hogy ez a diagnosztika az onkológiai központok alapvető felszerelése lesz”

– tette hozzá M. Jaška az MRI óriási jelentőségéről. A kórház saját forrásból vásárolta a készüléket, a teljes beruházás értéke 1,5 millió euró.

A Komáromi járás 110 ezer lakosú vízgyűjtő területtel rendelkezik. A rákbetegek becsült száma megközelíti a 600 ezer lakost.


agel.sk

Olvasta már?
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb