Zoli hosszú évek óta foglakozik sporttal, testedzéssel, testre szabott táplálkozással és rengeteg szakirodalmat olvas a témában. Az ezúton szerzett tapasztalatait pedig a közeljövőben velünk is megosztja.

Mi is az, ami Zoli edzői munkásságát szakmailag is alátámasztja? 2015-ben elvégezte az IFBB szövetség Nemzetközi Szakedző képzését Budapesten – viszont hozzáértését különböző speciális tanfolyamokkal a továbbiakban is folyamatosan bővíti.

Elmélete szerint, amelyet több tudományos publikáció is alátámaszt: „Az emberi test alapvetően a mozgásra lett megteremtve. Az egyik nélkülözhetetlen eszköze vitalitásunk megőrzésének a rendszeres testmozgás, legyen az bármilyen, a lényeg, hogy

ingergazdag legyen és a lehető legtöbb szempontból tegyen próbára bennünket.”

Az emberi test minden porcikája, annak helyes működése a non-stop folyamatos térbeli mozgást igényli. A különböző mozdulatok, gyakorlatok, amelyek szellemi koncentrációt, fizikai erőt, dinamikát, mozgékonyságot, hajlékonyságot, robbanékonyságot, sebességet igényelnek, állandóan ingerlik a központi idegrendszert és szerveink működését serkentik, fejlesztik. Mindezt alapul véve a változatos edzések

„mellékterméke” nem utolsósorban a vonzó, feszes, formás külső.

Növelik a térben való érzékelést, a koordinációs képességeket, az egyensúlyérzéket, a testtudatot, az állóképességet, erőt fejlesztenek, izmot növelnek és persze mindenki kedvence, hogy zsírt égetnek.

Zoli a közelmúltban vezetett egyéni illetve csoportos edzéseket a komáromi Harcosok klubjában, helyi illetve gútai fitnesz edzőtermekben is.

Az edzéseken rengeteg korrekciós gyakorlatot végeztünk, mobilizáltunk, ízületeket ’olajoztunk’, izmokat aktiváltunk.” Főleg szabad súlyokkal, saját testsúllyal, gumiszalaggal, medicinlabdával, olimpiai gyűrűvel, valamint kettlebellel dolgoztak. „A természetes mozgásból eredő képességek fejlesztését tartom elsődlegesnek. A fitneszgépek például mesterséges mozgást utánoznak, az izolált mozgás pedig már alapból nem természetes. Ettől függetlenül természetesen a fitnessgépekkel való edzésnek is megvan a maga helye, mértéke, illetve jelentősége, az edzési célokat figyelembe véve. ”

Sajnos jelenleg időszűke és a Covid-19 által megkavart gazdasági helyzet miatt sem tart már Zoli edzéseket, ha mégis, akkor azt csak maximum 1-2 főnek egy időben, workshop, vagy mini szeminárium formájában. Ilyenkor több órán keresztül tanítva, képezve a lelkes jelentkezőket, tanulni vágyókat – akár a kliensnél, akár nála otthon, ideális esetben pedig kint a szabadban. ”Számomra sosem volt az a fő szempont, hogy ügyfeleimet egy életre magamhoz láncoljam, hanem hogy megtanítsam őket saját fittségük fejlesztésére, azokra a gyakorlatokra, rutinokra, amelyekkel erre hosszútávon képesek lesznek.

Bemutatom azokat a költséghatékony eszközöket, módszereket, amelyeket már évek óta használok,

és amik segítségével tudom követni, alakítani edzéseimet, hogy fenntartsam a folyamatos fejlődést. Mivel nem csupán az edzés befolyásolja az elérni kívánt eredményt, ezért rendszeresen szó esik az összefüggő témákról is, mint regeneráció, táplálkozás és az ezt befolyásoló tényezők.”

Hogy mit is takar pontosan mindez, több cikkre bontva fejti ki nektek a mesterfokú edzés képviselője, ha pedig mozgóképes, videós anyagokra lennél kíváncsi, az Edzés mesterfokon Instagramés Facebook-oldala megmutatja Zolit akcióban is.

Olvasta már?

Bajnok a komáromi röplabdacsapat

A komáromiak a döntő negyedik mérkőzésén megszerezték a bajnoki címhez szükséges harmadik győzelmet. A…

2021.04.08.

125 pozitív teszt a Komáromi járásban

Hétvégén a Komáromi járásban az önkormányzatok szervezésében 27 080 antigén tesztet végeztek, amiből 60…

2021.04.06.

Komáromban járt a közlekedési minisztérium államtitkára

Csütörtökön Komáromban személyes egyeztetésre érkezett Katarína Bruncková, a közlekedési minisztérium államtitkára, akinek hatáskörébe több…

2021.04.09.

A magyar költészet napja

A magyar költészet napját Magyarországon és a magyarlakta vidékeken 1964 óta április 11-én ünneplik.…

2021.04.11.

Csupán 57 pozitív teszt volt a Komáromi járásban

Komárom városában az önkormányzati mintavételi pontokon egy teszt sem hozott pozitív eredményt vasárnap. Ennek…

2021.04.12.
KOMÁROM időjárás

Iratkozzon fel hírlevelünkreés küldjük az aktuális lapszámot.

Programajánló
Nem található esemény!
Legolvasottabb